Krůtí smažená rýže (3 porce)
Recepty pro dialyzované pacienty
Postup
Rýži uvaříme podle pokynů na obalu a odložíme na noc do chladničky. Následující den rozehřejeme olej v hluboké pánvi na středním plamenu. Přidáme rýži, mícháme, dokud rýže mírně nezhnědne. K rýži přidáme krůtí maso, nakrájenou cibulku, sůl a pepř. Za stálého míchání vaříme po dobu 1 minuty. Uprostřed směsi uděláme důlek, do kterého vlijeme rozšlehaná vejce. Vejce mícháme, dokud nezačnou tuhnout a následně je vmícháme do celé rýžové směsi. Přidáme čínské zelí, sójovou omáčku a podáváme.
Ingredience (3 porce)
- 3 šálky rýže
- ¼ lžičky pepře
- 2 lžíce řepkového oleje
- 2 rozšlehaná vejce
- 2 šálky nasekaného krůtího masa
- ½ šálku nakrájeného čínského zelí
- 1 ½ šálku nakrájené jarní cibulky nebo cibule
- 2 lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku
- ½ lžičky soli
Nutriční hodnoty
Energie | Bílkoviny | Tuky | Draslík | Fosfor | Sodík |
2144 kJ | 38 g | 11 g | 577 mg | 371 mg | 867 mg |
„Vytvořeno za podpory společnosti Sanofi ve spolupráci s Mgr. Miroslavou Matějkovou, DiS., nutriční terapeutkou.
Recepty byly propočteny za pomoci nutričního programu Nutriservis Profesional.“