Informujeme veřejnosto moderních metodách léčby ledvinových onemocnění

Pikantní kuřecí barbecue

Recepty pro dialyzované pacienty

Postup

Ve velké pánvi na oleji osmahneme celer, cibuli a papriku do měkka, 3 až 4 minuty. Přidáme hnědý cukr, kečup, koření a necháme povařit. Snížíme teplotu, dusíme odkryté po dobu cca 3 minut. Přidáme kuřecí maso a dusime dalších 10 minut. Podáváme na rozkrojených houskách.

Pikantní varianta

Chceme-li kuřecí barbecue velmi pikantní, osmažíme jemně nakrájenou pálivou papriku s celerem, cibuli a zelenou paprikou. Zredukujeme množství kečupu na jednu čtvrtinu šálku a přidáme malé množství vody.

Ingredience (1 porce)

  • ½ šálku nakrájeného celeru
  • ½ šálku nakrájené cibule
  • ¼ šálku nakrálené zelené papriky
  • 1½ lžička chilli koření
  • ⅛ čajové lžičky pepře
  • 1 lžička pálivé paprikové omáčky
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • špetka kajenského pepře - podle chuti (nemusí být)
  • 1 lžíce oleje na vaření (rostliný olej)
  • ¼ šálku hnědého cukru
  • 4 šálky vařeného kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • ⅓ šálku kečupu s nízkým obsahem sodíku
  • 8 housek

Nutriční hodnoty

Energie

Bílkoviny

Tuky

Draslík

Fosfor

Sodík

1331 kJ

34 g

10 g

392 mg

248 mg

318 mg

„Vytvořeno za podpory společnosti Sanofi ve spolupráci s Mgr. Miroslavou Matějkovou, DiS., nutriční terapeutkou.

Recepty byly propočteny za pomoci nutričního programu Nutriservis Profesional.“

Logo Sanofi Renal