Pikantní kuřecí barbecue
Recepty pro dialyzované pacienty
Postup
Ve velké pánvi na oleji osmahneme celer, cibuli a papriku do měkka, 3 až 4 minuty. Přidáme hnědý cukr, kečup, koření a necháme povařit. Snížíme teplotu, dusíme odkryté po dobu cca 3 minut. Přidáme kuřecí maso a dusime dalších 10 minut. Podáváme na rozkrojených houskách.
Pikantní varianta
Chceme-li kuřecí barbecue velmi pikantní, osmažíme jemně nakrájenou pálivou papriku s celerem, cibuli a zelenou paprikou. Zredukujeme množství kečupu na jednu čtvrtinu šálku a přidáme malé množství vody.
Ingredience (1 porce)
- ½ šálku nakrájeného celeru
- ½ šálku nakrájené cibule
- ¼ šálku nakrálené zelené papriky
- 1½ lžička chilli koření
- ⅛ čajové lžičky pepře
- 1 lžička pálivé paprikové omáčky
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- špetka kajenského pepře - podle chuti (nemusí být)
- 1 lžíce oleje na vaření (rostliný olej)
- ¼ šálku hnědého cukru
- 4 šálky vařeného kuřecího masa nakrájeného na kostky
- ⅓ šálku kečupu s nízkým obsahem sodíku
- 8 housek
Nutriční hodnoty
Energie | Bílkoviny | Tuky | Draslík | Fosfor | Sodík |
1331 kJ | 34 g | 10 g | 392 mg | 248 mg | 318 mg |
„Vytvořeno za podpory společnosti Sanofi ve spolupráci s Mgr. Miroslavou Matějkovou, DiS., nutriční terapeutkou.
Recepty byly propočteny za pomoci nutričního programu Nutriservis Profesional.“