Vepřové po španělsku. Těstoviny
Recepty pro dialyzované pacienty
Postup
Vepřové maso očistíme a nakrájíme na kostky nebo nudličky. V hrnci orestujeme šunku, přidáme nakrájené maso, opatrně osolíme, opepříme a restujeme. Vše zaprášíme moukou a přidáme smetanu s vodou. Zamícháme a přidáme mraženou mrkev. Vaříme zakryté asi 25 minut, než maso změkne.
Ingredience (1 porce)
- 100 g vepřové maso
- 10 g olej stolní
- 10 g hladká mouka
- 10 g šunka
- 10 g mrkev mražená
- 20 ml smetana
- 180 g vařené těstoviny
- pepř, sůl, sladká paprika
Nutriční hodnoty
Energie | Bílkoviny | Tuky | Sacharidy | Draslík | Vápník | Fosfor | Sodík |
2954 kJ | 24,2 g | 43,0 g | 54,2 g | 490 mg | 48 mg | 270 mg | 186 mg |
Tipy na vhodnou snídani
Chléb s Florou a šunkou
(120 g chléb, 20 g rostlinný tuk Flora, 50 g šunka dušená)
Nutriční hodnoty
Energie | Bílkoviny | Tuky | Sacharidy | Draslík | Vápník | Fosfor | Sodík |
2470 kJ | 22,2 g | 29,3 g | 62,3 g | 290 mg | 34 mg | 243 mg | 1373 mg |
Dalamánek s bylinkovým máslem a sýrem
(2 ks dalamánek, 20 g máslo, petrželka, pažitka, 60 g cottage)
Nutriční hodnoty
Energie | Bílkoviny | Tuky | Sacharidy | Draslík | Vápník | Fosfor | Sodík |
2073 kJ | 16,3 g | 20,6 g | 65 g | 287 mg | 96 mg | 214 mg | 743 mg |
„Vytvořeno za podpory společnosti Sanofi ve spolupráci s Mgr. Miroslavou Matějkovou, DiS., nutriční terapeutkou.
Recepty byly propočteny za pomoci nutričního programu Nutriservis Profesional.“